Paljonko laitetaan?

 In Blogi

Yksi kysymys toistuu lähes aina asiakkaiden tilatessa materiaaleja: paljonko sitä tarvitaan?

Tilavuus on helppo laskea, kun tiedetään alueen pinta-ala ja kerroksen syvyys. Käyttökohteesta ja materiaalista riippuen tulisi kuitenkin huomioida myös tiivistyminen.

Esimerkiksi laatoituksen alle tulevan asennushiekka kerroksen tarkoituksena on saada laatat aseteltua paikoilleen ja kerroksen ei tarvitse olla paksu.  Samaa hiekkaa harjataan myös saumoihin. Kun saumoissa oleva hiekka kastuu, se tiivistyy ja saumat voivat tarvita lisää hiekkaa. Asennushiekan tarkan määrän arvioiminen on hankalaa. Edullisinta olisi tilata heti hieman yläkanttiin. Jos hiekka loppuu kesken, alkaa kustannukset nousta, kun joudutaan tilaamaan lisää. Ei kannata pelätä, että ylimääräinen hiekka jää kasaksi kasvamaan rikkaruohoa. Asennushiekkaa voi käyttää myös mm. nurmikon ilmastointiin ja savisen maanparannukseen yhdessä turpeen kanssa.

Palataan alun kysymykseen, eli paljonko sitten pitäisi tilata? Olemme tehneet arvioinnin helpoksi. Sivullamme on määrälaskuri jokaisen tuotteen kohdalla. Syöttämällä siihen pinta-alan ja paksuuden saat ehdotuksen tarvitsemastasi määrästä!

Kokeile tästä

0